Home | Lees hier alles over de kenmerken van jouw Vizsla

Lees hier alles over de kenmerken van jouw Vizsla

⏱ Leestijd: 3 minuten

Laten we beginnen met de basis. Voor velen is een Vizsla gemakkelijk uit duizenden te herkennen. Dat komt omdat deze hond vrij specifieke raskenmerken heeft. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op deze kenmerken zodat je een duidelijk beeld krijgt van deze hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Fysieke kenmerken

De Vizsla is een karakteristieke hond. Dat komt door zijn door zijn sierlijke uitstraling en goede bouw. Qua formaat lijkt alles aan deze hond te kloppen.

De roestkleurige vacht heeft twee varianten. De ene variant is draadharig met een lange vacht en een dichte ondervacht. De andere variant is kort, glad en heeft geen ondervacht. Welk type vacht jouw Vizsla ook heeft, let er op dat deze honden tijdens de wintermaanden niet te lang buiten blijven. Bij koud weer zal de Vizsla goed warm gehouden moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een deken.

De huid van een Vizsla is nauwsluitend zonder plooien. Verder is de Vizsla slank, met sterke en duidelijk zichtbare spieren. Het is een atletische hond die tot de middelgrote klasse behoort. En omdat de bouw van de Vizsla zo atletisch is, zijn het honden met een uitstekend uithoudingsvermogen.

De kop van deze hond heeft een gebeiteld uiterlijk. De snuit is lang en vierkant van vorm met een bruine neus en sterke kaken. De tanden moeten perfect op elkaar kunnen. De lippen zijn strak zonder zogenoemde hangende flappen of vliegen.

Hun ogen zijn bruin, alert en zeer expressief. De oren zijn groot, hangend van vorm en hangen aan de zijkant van het gezicht. De staart is meestal gecoupeerd tot 2/3 lengte. Hun poten zijn rond, dik en hebben zwemvliezen.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Vizsla (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Gewicht en hoogte

De Vizsla heeft specifieke richtlijnen voor de hoogte en het gewicht. Valt jouw Vizsla binnen deze richtlijnen? Dan weet je dat hij of zij niet afwijkt van de norm.

De gemiddelde schofthoogte van een reu is tussen de 56 en 64 centimeter. Een teefje is vaak iets kleiner; namelijk tussen de 53 en de 61 centimeter.

Een van de kenmerken die sterk bijdragen aan een gezond gewicht is het geslacht. Zo mag een teefje tussen de 18 en 25 kilogram wegen. Een reu mag tussen de 20 en 29 kilogram wegen.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat het gewicht van jou Vizsla hoger ligt.

In sommige gevallen spreek je dan van overgewicht. Het is belangrijk om te weten wat je hieraan kan doen.

Je wil jouw hond zo spoedig mogelijk weer op een gezond gewicht krijgen. Omdat overgewicht schadelijk is voor zijn gezondheid en geluk. Verderop in dit boek vertellen we je alles over de gezondheid en voeding voor jouw Vizsla.

Kleuren

Een Vizsla heeft een mooie vacht die vaak voorkomt in een vast palet aan kleuren. Deze kleuren zijn voor veel mensen ook zo kenmerkend aan dit hondenras. De meest voorkomende kleuren van deze honden zijn:

  • Goudkleurig bruin;
  • Goud;
  • Roodachtig goud.

Levensverwachting

Een Vizsla heeft een behoorlijke levensverwachting. Je kan dus jarenlang plezier hebben van deze lieve viervoeter. De uiteindelijke leeftijd is wel sterk afhankelijk van een groot aantal factoren.

Dit hangt in de eerste instantie af van zaken zoals de grootte van de hond, de gezondheidstoestand en de leefomstandigheden.

Als deze factoren in orde zijn én het baasje de hond goed verzorgt kan het zomaar zijn jouw Vizsla tussen de twaalf en vijftien jaar oud kan worden. Dit is de gemiddelde leeftijd in normale omstandigheden. Logischerwijs heb je uitschieters naar beneden en naar boven, maar de meeste honden van dit ras zullen ergens binnen deze range uitkomen.

Leer alles over de kenmerken van jouw Vizsla

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Vizsla? Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Persoonlijkheid

De Vizsla wordt ook wel de “Velcro”-hond genoemd. Dat komt omdat dit type hond zich echt vasthecht aan degenen waar ze zich prettig bij voelen. Hoewel de Vizsla middelgroot is houdt deze er alsnog van om een ​​schoothondje te zijn.

Als echte atleet genieten ze van dagelijkse lichaamsbeweging en leuke activiteiten zoals wandelen, hardlopen, zwemmen, speuren en jagen. Ze hebben dus een hoog energielevel. Maar dat hoge energielevel brengt ook met zich mee dat deze honden beter met oudere dan met jongere kinderen kunnen. Jonge kinderen kunnen nogal eens verrast worden door de energie van een Vizsla.

Als deze actieve hond niet dagelijks beweegt kunnen er in sommige gevallen gedragsproblemen optreden. Denk hierbij aan bijten op meubels, krabben aan deuren en overmatig geblaf.

De Vizsla is aanhankelijk en intelligent, maar kan ook koppig en verlegen zijn. Vizsla puppy’s moeten daarom vroeg socialiseren met mensen, kinderen en andere honden. Op deze manier leren ze goed omgaan met alles in de omgeving.

De Vizsla kan erg vocaal zijn. Ze zullen zeuren, grommen, kreunen en blaffen om je te laten weten hoe ze zich voelen. Aangezien de Vizsla een gevoelig temperament heeft kun je ze niet met harde bevelen corrigeren. Ze gedijen juist goed bij training waarbij goed gedrag wordt beloond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!