Home | De nadelen van een Vizsla uitgelegd

De nadelen van een Vizsla uitgelegd

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond hebben is natuurlijk niet alleen maar feest. Er zitten namelijk ook nadelen aan. Maar bekijk het ook zo: wat voor de één een nadeel is, is voor de ander misschien wel weer een voordeel. Als je het gaat hebben over de nadelen van een Vizsla, dan moet je ook meer weten over het ras en over zijn geschiedenis.

Dit vertelt namelijk al veel over het karakter van de hond vandaag de dag. Die geschiedenis zit er namelijk in gebakken en je ziet nu nog steeds in een hond terug hoe hij honderden of duizenden jaren geleden was.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

De geschiedenis van de Vizsla

De Vizsla is al een heel oud ras en het is van origine een echte jachthond. Het is niet zomaar een jachthond, maar ook nog eens een hele goede! Hiervoor moest de hond natuurlijk heel veel energie hebben, want ze moesten vaak op pad samen met hun baasje.

Dat zorgt ervoor dat dit ras vandaag de dag nog steeds ontzettend veel energie heeft en het liefste de hele dag actief bezig is. Bovendien zijn ze dankzij hun jachtverleden ook erg slim en willen ze veel tijd doorbrengen samen met hun baasje en deze tevreden stellen.

Nadeel: Druk en energiek

De Vizsla werd dus gebruikt als jachthond. Hiervoor is het dus ook belangrijk dat het een actieve hond is die veel energie heeft. Hoewel de Vizsla tegenwoordig niet meer per se gebruikt wordt om mee te jagen, heeft hij nog altijd dit energieke karakter. Dit kan natuurlijk heel leuk zijn, zeker wanneer je van plan bent om regelmatig met je hond te gaan fietsen, wandelen of hardlopen.

Maar het je moet er natuurlijk wel de tijd voor hebben en ook daadwerkelijk met je hond naar buiten gaan zodat hij zijn energie kwijt kan.

Zachtaardig en intelligent

Een Vizsla is misschien wel actief en heeft heel veel energie, het is ook een hele intelligente en zachtaardige hond. Dit zorgt ervoor dat het ook een hele geschikte gezinshond is. Ze zijn ook sociaal gezien erg intelligent en vinden het fijn om in de buurt te zijn van mensen.

Bovendien is een Vizsla erg aanhankelijk en vindt hij het fijn om zoveel mogelijk bij je in de buurt te zijn. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar een maatje waar je heel de dag mee samen kunt zijn. Het zijn ontzettend loyale dieren die graag hard werken voor hun baasje en hen tevreden willen houden. 

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Vizsla wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voor welk baasje is de Vizsla geschikt?

Het nadeel van de Vizsla is dat dit ras niet voor iedereen is geschikt. De Vizsla is bijvoorbeeld heel aanhankelijk en erg gesteld op gezelschap. Hierdoor kan hij niet zo gemakkelijk veel alleen worden gelaten. Ben je dus iemand die regelmatig weg is van huis of die wel eens langer weggaat van huis?

Dit ras heeft al snel last van verlatingsangst waardoor je dus niet meer lang weg kunt blijven van huis. Als je dit wel doet, dan gaan ze zich namelijk vervelen en kunnen ze flink gaan blaffen of spullen vernielen. Dit doen ze niet om vervelend te zijn, maar omdat ze zich eenzaam voelen. Een Vizsla kan soms best wel veeleisend zijn omdat ze zo graag in je buurt zijn. Hier moet je wel tegen kunnen. Ze plakken namelijk enorm aan hun baasje en komen bijvoorbeeld regelmatig tegen hen aan leunen.

Het is natuurlijk wel fijn dat een Vizsla heel intelligent is, maar dit brengt ook weer nadelen met zich mee. Zo hebben ze veel stimulatie nodig en willen ze graag uitgedaagd worden. Je moet hier dus veel tijd in steken en het ook leuk vinden om te doen. Je kunt ze bijvoorbeeld van tijd tot tijd nieuwe trucjes leren.

De intelligentie van dit ras heeft nog een nadeel. Je kunt ze namelijk ook per ongeluk foute dingen aanleren terwijl dat dan helemaal niet je bedoeling is. Ook vergeten ze niet zo snel iets, waardoor een harde opvoeding niet de juiste aanpak is.

Harde woorden of de hond lichamelijk pijn doen vergeten ze namelijk niet en dit zorgt er alleen maar voor dat het een bange en ongelukkige hond wordt. Ze zijn erg gevoelig voor de sfeer in huis, dus het is bij dit ras extra belangrijk om niet tegen de hond te schreeuwen.

Wanneer je een Vizsla koopt, moet je er wel rekening mee houden dat ze veel energie hebben. Dit zorgt er voor dat ze heel veel beweging nodig hebben. Dat kan voor sommige mensen een nadeel zijn, want je moet er echt elke dag mee naar buiten en het liefste en flinke wandeling maken.

Drie keer per dag eventjes een rondje lopen is niet voldoende, want ze hebben echt meer beweging dan dit nodig. Het zijn aanhankelijke dieren waardoor ze het ook niet fijn vinden om iets alleen te doen. Ze verwachten dus echt van jou dat je mee naar buiten gaat. Ze houden er van om een flinke wandeling te maken en om actief bezig te zijn.

Houd er rekening mee dat hier erg veel tijd in gaat zitten. Als jij hier niet van houdt of een te druk leven hebt, dan is de Vizsla misschien geen geschikt ras voor jou. Wanneer een Vizsla namelijk niet voldoende beweging krijgt, gebeurt er hetzelfde als je ze te veel alleen laat. Ze laten dan probleemgedrag zien en gaan dingen in huis vernielen en veel blaffen.

Leer alles over jouw lieve Vizsla

Wil je álles leren over jouw Vizsla? Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De gezondheidsproblemen van de Vizsla

Een rashond wil nog wel eens last krijgen van bepaalde ziektes en helaas is de Vizsla hier geen uitzondering op. Zo kun je er wel van uitgaan dat jouw Vizsla last krijgt van een heup- of elleboog dysplasie, een glaucoom, immuungemedieerde hemolytische anemie, hemofilie of entropion.

Dit zijn namelijk aandoeningen die vaak voorkomen bij dit ras. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de hond, maar ook voor jou. Soms moet je hiervoor namelijk naar de dierenarts en dat kan je erg veel geld kosten. Bovendien is het natuurlijk ook niet leuk om te zien dat je hondje ziek is of pijn heeft.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!