Home | Prijs en kosten: hoe duur is een Vizsla?

Prijs en kosten: hoe duur is een Vizsla?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een hond kopen doe je niet zomaar even, want er komt nog een hoop bij kijken waar je in eerste instantie nog niet eens bij stilstaat. Hoeveel je voor een hond betaalt verschilt per ras, maar ook per plek. Er zijn dure rassen en wat goedkopere rassen. Daarnaast heb je een hond natuurlijk voor een langere tijd als het goed is, dus je moet hier financieel gezien wel klaar voor zijn.

Je leest hier alles wat je moet weten over de prijs van een Vizsla en met welke kosten je verder nog rekening moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Zoveel betaal je minimaal voor een Vizsla

Hoeveel je voor een Vizsla betaalt, hangt deels af van de plek waar je hem koopt. Zo betaal je voor een pup minstens €700,-. Als je rond dit bedrag of iets hoger zit, dan koop je hem waarschijnlijk via Marktplaats of via Facebook. Het voordeel hiervan is, naast het feit dat je dus relatief gezien niet zoveel hoeft te betalen, dat er meestal een groter aanbod is.

De kans dat je dan ook sneller je pup in huis hebt, is dus redelijk groot. De reden dat je op deze manier minder geld hoeft te betalen, is onder andere omdat er ook geen gezondheidsonderzoeken worden gedaan, geen DNA profielen en stambomen aan worden gevraagd en omdat de teven elk half jaar een nestje krijgen. Dit is bijvoorbeeld bij een erkende fokker niet toegestaan omdat het niet goed is voor het teefje.

Let op: Het kopen of adopteren van een Vizsla (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Er zitten ook een aantal nadelen aan het kopen van een hond via Marktplaats. Zo weet je nooit met wie je te maken hebt en of de verkoper wel de juiste intenties heeft. Er zijn helaas nog altijd handelaren die expres zieke puppy’s verkopen omdat ze gewoon geld willen hebben. Daarnaast is er ook reden tot wantrouwen wanneer er te weinig wordt gevraagd voor een pup.

Het lijkt dan net alsof er iets mis is met het beestje, want voor €700,- wordt hij ook zeker verkocht. Vraagt iemand dus minder dan €700,- dan kun je je afvragen of de verkoper wel je juiste intenties heeft. Het kan namelijk ook zo zijn dat de verkoper zo snel mogelijk van de puppy’s af wil omdat ze niet gezond zijn.

Dit is de maximale prijs voor een Vizsla

Je betaalt dus minstens €700,- voor een Vizsla puppy en de prijs loopt verder alleen maar op. De maximale prijs die je voor een Vizsla betaalt is ongeveer €1200,-. Je koopt dan een puppy bij een erkende fokker.

Kom je ergens anders een fokker tegen die meer vraagt? Kijk dan gerust verder, want anders betaal je echt te veel. Het nadeel van het kopen van een puppy bij een erkende fokker is dat je dus ook de hoofdprijs betaalt. Bovendien is er vaak een wachtlijst, waardoor het soms wel even kan duren voordat je je puppy mee naar huis kunt nemen.

Het grote voordeel van het kopen van je Vizsla pup bij een erkende fokker is natuurlijk dat je zeker weet dat je een gezonde en goed gefokte puppy koopt. Zij doen dit namelijk heel zorgvuldig en hebben er ook veel ervaring in. Het fokken van honden kost veel tijd, energie en ook geld.

Dat is dan ook de reden dat je bij een erkende fokker de hoofdprijs betaalt. Zij moeten namelijk niet alleen voor hun honden zorgen, maar ook ze moeten ze ook regelmatig laten testen. Zo moeten ze getest worden op erfelijke afwijkingen en doen ze van tijd tot tijd mee met shows om hun dieren te toetsen.

Een Vizsla adopteren

Je kunt kiezen voor een Vizsla puppy, maar dan betaal je dus best wel veel geld. Een andere optie is om een hond te adopteren. Je bespaart dan geld op een aantal dingen. Sowieso is een oudere hond een stuk goedkoper dan een puppy en al helemaal wanneer je hem uit het asiel haalt.

Daarnaast is een hond die je adopteert meestal al helemaal opgevoed en getraind, dus hoef je dit zelf niet meer te doen. Dat scheelt je niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop moeite en tijd!

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Vizsla

Overweeg je een Vizsla te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Welke kosten komen er nog meer bij?

Als je een puppy hebt gekocht, dan ben je er natuurlijk nog niet. Zo moet je vaak ook betalen voor de chipregistratie en de inenting. Dit kost ongeveer €50,-. Als je liever zelf geen nestje wil hebben, moet je ook nog betalen voor een sterilisatie. Dit kost ongeveer €350,- en een castratie kost zo’n €200,-.

Verder moet je natuurlijk ook nog de nodige spullen voor thuis aanschaffen. De hond moet natuurlijk uitgelaten worden, dus je hebt sowieso een halsband en een riem nodig. Daarnaast heb je ook nog bakjes nodig waar je hond uit kan eten, een bench of mand om in te slapen en wat speeltjes om mee te spelen. Verder is het ook verstandig om met je hond naar een puppycursus te gaan zodat je hem meteen af kan richten. Dit kost ongeveer €150,-.

Een hond heb je niet even, maar als het goed is heel lang. Een Vizsla wordt gemiddeld tussen de twaalf en de vijftien jaar oud, dus je moet er rekening mee houden dat je ook blijvende kosten hebt gedurende deze periode. Zo moet je natuurlijk altijd voer blijven kopen voor je hond en van tijd tot tijd wil hij nieuwe speeltjes hebben.

Zijn spullen verslijten nou eenmaal en die moeten weer vervangen worden. Ook moet een Vizsla minstens één keer per jaar naar de dierenarts voor een check-up en dit kost ook geld, laat staan als hij naar de dierenarts moet omdat hij ziek is.

Verzekering

Wat niet iedereen in de gaten heeft, is dat je ook je hond kunt verzekeren. Zij betalen helaas niet voor je speelgoed en het voer voor je hond, maar ze kunnen wel bepaalde medische kosten deels of helemaal dekken. Ook kunnen zij soms een deel van de puppytraining betalen. Dit hangt er natuurlijk wel af hoe je verzekerd bent. Elke verzekering vergoedt weer andere kosten.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!