Home | Een Vizsla puppy kopen: zo doe je dat

Een Vizsla puppy kopen: zo doe je dat

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is natuurlijk heel spannend en leuk om een nieuwe puppy te kopen. Ze zijn hartstikke schattig, heel leuk om mee te spelen en nog veel leuker om mee te knuffelen. Wie wil dat nou niet? Het opvoeden van een puppy kan nog wel eens lastig zijn en veel geduld van je vragen, maar gelukkig is de Vizsla een hele slimme hond en kun je hem al snel wat dingen aanleren.

Maar voordat dat allemaal begint, moet je natuurlijk eerst nog een hondje gaan kopen. Hoe doe je dat eigenlijk? Met een paar speeltjes, een mand en een riem ben je er nog niet klaar voor. Er komt namelijk nog veel meer bij kijken en dat staat hieronder allemaal uitgelegd.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Zo koop je een Vizsla puppy

Er is niets leuker dan het kopen van een nieuwe puppy, maar je moet wel weten waar je dit het beste kunt doen. Er zijn namelijk verschillende plekken waar je een Vizsla puppy kunt kopen. Je kunt naar het asiel gaan, maar de kans dat hier een Vizsla puppy is, is heel erg klein. Een andere optie is om te gaan zoeken op Marktplaats of Facebook.

Het aanbod is hier meestal het grootst. De meeste mensen gaan echter naar een fokker toe wanneer ze een hond willen kopen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je een gezonde pup krijgt waar je lang van kunt genieten.

Elke methode heeft echter zijn voordelen en zijn nadelen. Het voordeel van Marktplaats is bijvoorbeeld dat het aanbod hier het grootst is en via deze weg betaal je meestal ook een lagere prijs voor een pup. Houd hierbij rekening met een bedrag van minstens €700,-.

Het nadeel van Marktplaats is echter dat je niet zeker weet je of de verkoper wel kunt vertrouwen, want er zitten hier ook veel broodfokkers en handelaren op. Zij geven niets om de dieren, maar willen gewoon geld verdienen. Het kan zo zijn dat ze zieke puppy’s verkopen. Zij halen deze soms zelfs uit andere landen, vervalsen vervolgens hun paspoort om ze daarna in Nederland te verkopen.

Kijk dus goed uit met wie je zaken doet op het internet! Gelukkig heeft Marktplaats het een stuk moeilijker gemaakt voor deze mensen om hun puppy’s te verkopen. Zo moet je tegenwoordig betalen voor een advertentie waarin je een hond verkoopt zodat de persoon achter de advertentie minder anoniem is.

Koop nooit zomaar online een puppy, maar ga altijd even langs bij het nestje om te kijken wie de verkoper precies is. Je kunt op dit moment ook vragen stellen aan de verkoper over het nestje en over de ouders. Als de verkoper ontwijkend reageert of je je niet goed voelt bij deze persoon, kun je misschien beter even verder kijken.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Vizsla puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wanneer je je puppy koopt bij een erkende fokker, weet je eigenlijk zeker dat je goed zit. Het nadeel van een fokker is echter dat hier langere wachttijden bij horen en dat je ook de hoofdprijs betaalt voor een pup. Zij hebben meestal steeds één nestje en laten de moeder van het nestje natuurlijk ook bijkomen voordat ze weer opnieuw zwanger raakt.

De prijs loopt dus ook flink omhoog en je betaalt hier maximaal €1200,- voor een Vizsla pup. Het fokken van honden op de juiste manier kost namelijk ook veel geld. De zwangere hond moet meer naar de dierenarts, er moet meer eten gekocht worden en het nestje moet natuurlijk ook goed verzorgd worden.

Het voordeel van het kopen van je pup bij een erkende fokker is dat je ook zeker weet dat je een goede en gezonde hond koopt. Zij zitten aangesloten bij een rasvereniging en moeten zich hierdoor ook aan bepaalde regels houden. Het fokken van honden is echt een hobby voor fokkers en ze hebben dan ook het beste voor met hun dieren.

Om te voorkomen dat er zieke pups geboren worden, pluizen zij de stambomen helemaal uit en laten ze hun honden testen. Daarnaast zijn ze ook heel open over de manier waarop zij fokken en de ouders van het nestje.

Je huis voorbereiden op de komst van de Vizsla puppy

Wanneer je een puppy koopt, koop je natuurlijk ook nog meer spullen. Zo zul je een mand of een bench nodig hebben waar hij in kan slapen, een halsband en een riem zodat je hem uit kan laten en wat speeltjes waarop hij zijn energie kwijt kan. Ook eetbakjes zijn handig om te hebben en wat snoepjes om hem te verwennen en die je kunt gebruiken om hem te trainen. Maar met alleen deze spulletjes ben je er nog niet.

Je moet niet alleen jezelf voorbereiden op de komst van je puppy, maar ook je huis! Maak je hond op tijd Vizsla-proof zodat jullie optimaal van elkaar kunnen genieten. Zorg er ten eerste voor dat je hond niet bij gevaarlijke spullen kan komen zoals schoonmaakspullen of dingen waar hij in kan stikken. Berg ook persoonlijke spullen op, want hij kan overal op gaan kauwen. Vooral schoenen, speelgoed en knuffels eten ze graag. Blokker ook de trap, want het is niet goed voor je pup om trap te gaan lopen.

Bovendien kan hij er van af vallen en dan kan hij zichzelf ernstig verwonden. Ook de tuin moet goed aangepakt worden. Zorg er voor dat hij niet kan ontsnappen en dat alle gevaarlijke spullen opgeborgen zijn.

Leer alles over jouw lieve Vizsla

Wil je álles leren over jouw Vizsla? Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zo geef je je pup te eten

Het is voor je pup heel belangrijk dat hij uitgebalanceerde voeding krijgt. Hiermee bedoelen we niet alleen de kwaliteit van het eten dat hij krijgt, maar ook de regelmaat, de hoeveelheid en de samenstelling. Dit is namelijk belangrijk voor een evenwichtige groei. Als je hem namelijk niet op een goede manier eten geeft, kan zijn groei niet evenwichtig lopen en dat is niet goed voor het beestje.

De groei verloopt dan dus niet meer op de goede manier. Het kan redelijk lastig zijn om dit te herkennen, omdat een puppy nog niet zo snel aankomt in het begin. Vraag dus bij de persoon waar je je hond koopt hoe je hem het beste te eten kunt geven.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!