Home | Vizsla puppy: aanschaf, verzorging en opvoeding van je pup

Vizsla puppy: aanschaf, verzorging en opvoeding van je pup

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben jij op zoek naar een prachtige pup van het hondenras Vizsla? We moeten zeggen dat dat een goede keuze is: de Vizsla is een prachtige hondensoort en zeker als je de pup op jonge leeftijd aanschaft, heb je een vriend voor het leven. Toch is het goed om te weten hoe je een Vizsla pup grootbrengt.

In dit artikel vertellen we je alles over de aanschaf, de verzorging en de opvoeding van jouw Vizsla pup, zodat je voorbereid bent op een lange en gelukkige vriendschap.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Spannende eerste ontmoeting

Misschien zie jij jouw Vizsla gelijk als ze worden geboren, of ga je zo’n lief beestje ophalen als het een aantal weken oud is. Hoe het ook zij, het is een spannende ontmoeting. Op het moment dat de Vizsla echt van jou is, is het gelijk tijd om het beestje op te voeden.

En natuurlijk is het belangrijk dat je gelijk weet hoe je jouw nieuwe viervoeter moet verzorgen.

Alles over de aanschaf van je Vizsla puppy

Het is met Vizsla het best om hem als puppy te nemen. Zo kan het beest het gelukkigst worden in jouw huis. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Vizsla uit het asiel, maar dan zal het beest toch altijd minder gehecht worden aan jou.

Het voordeel van het nemen van een dergelijke rashond als pup, is dat je het beestje helemaal zelf op kan voeden en hij zal jou het beste begrijpen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Vizsla wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kijk naar een goede fokker voor je puppy

Het is wijs om hard weg te lopen bij duistere bedrijfjes die honden verkopen. Veel van deze zaken fokken honden op een niet verantwoorde manier, waardoor Vizsla’s op latere leeftijd veel problemen krijgen.

Koop een pup alleen bij een betrouwbare fokker die weet wat hij doet en die een verantwoord fokprogramma heeft: iemand die de stambomen uitpluist en kijkt naar de meest verantwoorde kruising tussen twee dezelfde rashonden. Een goede hond heeft ook een goed paspoort.

Bereken de kosten voor je Vizsla

We willen je graag vertellen dat het aanschaffen van een hond flink wat geld kan kosten. Sommige rashonden kosten zelfs meer dan 1000 euro qua aanschaf en dan hebben we het nog niet eens over de kosten van de verzorging.

Vizsla puppy: alles over de verzorging

Een hond is niet alleen maar knuffelen, wandelen en robbedoezen. Er zit ook een kant aan die minder leuk is en die discipline vergt van jouw kant. Je zult een hond elke dag moeten uitlaten. Immers, als jij het beest niet uitlaat zal hij zich erg gaan vervelen.

Dat gevoel moet hij ergens uiten en in sommige gevallen begint het beest dan aan de meubels te knagen of ander vervelend gedrag te vertonen.

Verzorging van het uiterlijk

Het is echt wel nodig om een Vizsla wekelijks te verzorgen. Je zult hem niet elke week in bad hoeven te doen, maar een beetje borstelen van de vacht en het knippen van de nagels is regelmatig nodig. Ook zul je de tanden bijna dagelijks moeten controleren en poetsen, wat de gezondheid bevordert en zul je de oren moeten schoonhouden om ontstekingen te voorkomen.

Het ligt natuurlijk erg aan van jouw activiteiten met de hond: ga je veel of weinig zwemmen? Is je hond vaak of niet vaak vies?

Denk ook aan de ouderdom van je pup

Zeker naarmate een Vizsla ouder wordt, zullen er steeds meer kwaaltjes optreden. Maar ook op jonge leeftijd kunnen sommige ziektes al optreden, zoals heup- en elleboogproblemen in de gewrichten en ook oog- en gehoorproblemen.

Ga regelmatig met de dieren langs de dierenarts gaat, zodat het beest kan worden nagekeken. Bovendien kan het beest zo op de juiste momenten een vaccinatie en andere voorzorgsmaatregelen ondergaan.

Ook hier is het goed om te begrijpen dat het soms flink wat geld kan kosten om de dieren te verzorgen en de gezondheid te waarborgen.

Leer alles over jouw lieve Vizsla

Wil je álles leren over jouw Vizsla? Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Let op: een Vizsla vindt verzorging niet leuk

Verzorg de Vizsla al van meet af aan te verzorgen. Dit zal hij niet leuk vinden, maar als je er op z’n jonge puppyleeftijd al mee begint, zal hij het op latere leeftijd als gewoon ervaren.

Vizsla pup opvoeden is een uitdaging

Wees ervan op de hoogte dat een Vizsla een uitgebreide (puppy) training nodig heeft. Het beest is in principe niet heel moeilijk om te trainen, maar het is wel essentieel om als baasje een beetje ervaring te hebben met honden om een Vizsla aan te schaffen. Heb je dat niet, dan kun je ervoor kiezen om een makkelijker soort aan te schaffen.

De eerste dagen met je Vizsla puppy

Als je toch hebt gekozen voor een Vizsla en jij jouw nieuwe pup hebt opgehaald, moet je eerst een beetje aan elkaar wennen. Laat de pup het huis ontdekken, hij zal het hele huis door willen lopen en overal aan zullen snuffelen.

Naar verwachting zal je pup gelijk ergens een plasje doen en het is zaak om meteen streng te zijn en te laten merken dat hij niet in huis mag plassen of alleen op de juiste plek.

Maak duidelijke en simpele regels voor de pup

Probeer zoveel mogelijk bij een Vizsla pup duidelijk te zijn. Jouw Vizsla pup zal langzaam aan alle regels begrijpen, maar het zal niet in een dag gebeuren. Je moet niet al te streng zijn als de pup nog niet alles doorheeft. Het is beter om een hondje te belonen met goed gedrag dan om hem af te branden voor slecht gedrag. Een te harde uitbrander zal op de Vizsla’s netvlies blijven en de relatie zal dat niet ten goede komen.

Geef een goede omgeving

Geef je pup gelijk een halsband, zodat het beestje niet zal tegenstribbelen bij het uitlaten. Geef hem ook een mand, zodat hij zijn eigen plekje heeft om zich terug te trekken. Een hond heeft net zoals mensen privacy nodig.

Laat de Vizsla ook gerust een aantal uren alleen, zodat de viervoeter eraan went dat hij niet altijd bij jou hoeft te zijn. Het is ook leuk om een pup speelgoed te geven waarmee hij lekker kan robbedoezen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!