Home | Vizsla x Weimaraner kruising: ontdek deze heerlijke mix

Vizsla x Weimaraner kruising: ontdek deze heerlijke mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

Ben jij op zoek naar een prachtige pup van het hondenras Vizsla? We moeten zeggen dat dat een goede keuze is: de Vizsla is een prachtige hondensoort en zeker als je de pup op jonge leeftijd aanschaft, heb je een vriend voor het leven.

Toch is het goed om te weten hoe je een Vizsla pup grootbrengt. In dit artikel vertellen we je alles over de aanschaf, de verzorging en de opvoeding van jouw Vizsla pup, zodat je voorbereid bent op een lange en gelukkige vriendschap.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Een fijn karakter en prachtig uiterlijk

Het eerste wat we kunnen zeggen over de kruising tussen een Vizsla en een Weimaraner hondenras is dat ze beiden erg aanhankelijk zijn en dus is de kruising dat ook. Deze hond zal graag dicht bij je willen zijn en zal je niet gauw in de steek laten.

Wat veel mensen zeggen is dat deze hond enorm geschikt is voor alleenstaanden en ook in een huis of appartement met weinig tuin- en woonruimte, mits je ze op de juiste tijd uitlaat.

Naam van de Vizsla x Weimaraner kruising

De kruising tussen een Vizsla en een Weimaraner wordt in de volksmond ook wel eens makkelijk een ‘Vizmaraner’ genoemd. Dit is dé naam waaronder je de meeste info kunt vinden over de kruising.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Vizsla wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Weimaraner en de Vizsla

Hoewel de Weimaraner en de Vizsla hondenrassen al langer met elkaar worden gekruist, is het goed om toch wat te vertellen over de voorouders. Een nestje zal immers niet altijd precies 50-50 zijn, maar vaak zijn de genen van óf de ene, óf de andere hondensoort dominant.

Een nestje met puppy’s kan soms hele verschillende puppy’s in zich hebben liggen.

Een korte introductie op de Vizsla

De Vizsla komt van oorsprong uit het Oostenrijks-Hongaarse rijk en heeft waarschijnlijk een Hongaarse naam, al is het niet helemaal zeker of het woord Vizsla daadwerkelijk van het Hongaarse woord ‘vizi’ – dat betekent speuren of zoeken – komt.

Wel is het duidelijk dat de viervoeter is gefokt door Hongaarse adel met als doel om mee te helpen in de jacht. Het fokken van de Vizsla gebeurt al eeuwen en de meeste verhalen gaan terug naar de Middeleeuwen. Het fokprogramma om een loyale, aanhankelijke maar energieke jachthond te krijgen, waren succesvol: het beest is enorm zachtaardig en intelligent bij mensen.

Tegelijkertijd is het beest behoorlijk koppig en kost het soms wat moeite om hem te disciplineren.

Meer informatie over de Weimaraner

Zoals de naam het al zegt, werd de Weimaraner voor het eerst gefokt op de landgoederen van het hof van Weimar in een van de Duitse deelstaten in de eerste jaren van de 19e eeuw. Het was de Duitse Groothertog Karel Augustus van Saksen Weimar die het beest begon te fokken voor de jacht, vergelijkbaar met de Vizsla.

De hond lijkt echter nog ouder te zijn. Het gaat hier om een krachtig en stabiel beest dat snel en eigenwijs kan zijn.

Leer alles over jouw lieve Vizsla

Wil je álles leren over jouw Vizsla? Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Alles over de kruising Vizsla x Weimaraner

De kruising tussen de Vizsla en de Weimaraner heeft nauwelijks nadelen. Je krijgt met het beest een loyale, vriendelijke en goed trainbare hond met een goede eigen wil. Hoewel het niet altijd zo is dat twee rashonden een sterker ras kunnen vormen, is dat bij deze twee honden wel echt zo. De Vizmaraner is een stuk sterker dan de zuivere Vizsla of Weimaraner.

Eén klein nadeel

Doordat de Vizmaraner enorm loyaal is, heeft het een klein nadeeltje wat we kunnen noemen. Dat is het feit dat de Vizmaraner niet graag alleen blijft. Sterker nog, het beest kan als je het te lang alleen laat depressief worden en last krijgen van verlatingsangst.

Het gevolg: het beest kan bepaalde meubels stuk gaan maken, angstig worden en ander destructief gedrag gaan vertonen.

Uiterlijke beschrijving Vizmaraner

Wat kunnen we zeggen over het uiterlijk? Wel, hoewel er soms verschillen zitten in de dominante genen, kunnen we over het algemeen zeggen dat de Vizmaraner een slanke, soms zelfs magere hond, is die hard kan rennen en een prachtige eentonige vacht heeft.

Door het magere uiterlijk, kun je vaak goed de spieren zien en dat maakt dat mensen de hond vaak niet onterecht voor een sterke en krachtige hond aanzien.

Voor- en nadelen van de kruising tussen de Weimaraner en de Vizsla

Er zijn flink wat redenen te bedenken waarom een kruising tussen een Vizsla en een Weimaraner een goed idee kan zijn. Hier gaan we daar verder op in met een kort overzicht met de voor- en nadelen.

  • + Karakter: de Vizmaraner heeft een aanhankelijk en uitermate sociaal karakter en wil niet graag alleen worden gelaten.
  • + Intelligentie: door zijn jarenlange fokprogramma is dit hondenras gefokt op intelligentie en jachtinstinct, waardoor het een hele slimme hond is.
  • + Gezondheid: opvallend genoeg zorgt de kruising tussen een Vizsla en een Weimaraner voor een sterker ras met minder ouderdomsziektes.

 

  • Verlatingsangst: het is niet altijd handig dat een Vizmaraner verlatingsangst kan krijgen, waardoor je hem eigenlijk nauwelijks alleen kunt laten.
  • Gezondheid: ondanks het feit dat de gezondheid van een Vizmaraner sterker is dan een gemiddelde Vizsla of Weimaraner, is het wel belangrijk om de gezondheid in de gaten te houden. Het is en blijft een rashond.

Verzorgingskosten van de Vizmaraner

Het is belangrijk om voor het aanschaffen van een Vizmaraner te berekenen wat de kosten zullen zijn van het hebben van een dergelijke hond uit twee rassen. Je hoeft hem gelukkig niet vaak te wassen, maar met de jaarlijkse controle bij de dierenarts voor de gezondheid, het behandelen van de oren, de poten en het voeren van het beest op de juiste manier zul je toch flink wat geld kwijt zijn.

Gezondheid van de Vizmaraner

Het is bijzonder dat deze hondensoort erg gezond is vergeleken met de voorouders. Het ‘vissen’ uit een andere genenpoel geeft de honden een positief effect. Wel is het belangrijk te blijven kijken naar de gewrichten: vooral de heupen en de ellebogen  kunnen na verloop van tijd slijten. Ook epilepsie kan op den duur ontstaan.

Om een slotsom te maken over deze mix

Het aanschaffen van een Vizmaraner is om vele redenen een goed idee. Ben je een eenzame alleenstaande, dan is een Vizmaraner de perfecte vriend, maar ook in een gezin zal de hond fijn zijn.

Daarnaast zul je met de Vizmaraner een lange en gelukkige vriendschap kunnen opbouwen: het beest leeft minstens 10, maximaal 15 jaar. Kortom, een schitterend prachtbeest om mee te leven.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!