Home | Vizsla adopteren: zo doe je dat

Vizsla adopteren: zo doe je dat

⏱ Leestijd: 4 minuten

De meeste mensen kopen een puppy wanneer ze graag een nieuwe hond willen. Dat is natuurlijk best logisch, want zo kun je zo lang mogelijk van je hond genieten en een puppy is nou eenmaal heel schattig en leuk om te hebben. Toch is het ook nog niet zo verkeerd om er eens voor te kiezen om een hond te adopteren.

Je hebt dan weliswaar niet zo’n schattige puppy, maar het heeft wel veel andere voordelen. Bovendien doe je niet alleen jezelf, maar ook de hond hier een groot plezier mee. Hier lees je alles over het adopteren van een Vizsla.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Waarom een hond adopteren?

Er wordt vaak gedacht dat er iets mis is met de honden die ter adoptie aan worden geboden, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is zelfs vaker dat de oorzaak van de adoptie bij het baasje ligt en niet bij de hond.

Wanneer iemand gaat verhuizen en de hond niet mee kan of wanneer iemand financieel gezien niet meer voor zijn hond kan zorgen, wordt hij namelijk wel eens ter adoptie afgestaan en dan is er niets mis met de Vizsla. Het kan ook zo zijn dat het baasje is overleden of dat ze er achterkomen dat ze gewoon niet genoeg ruimte of tijd hebben voor een hond. 

Hier kun je een Vizsla adopteren

Er zijn verschillende plekken waar je een Vizsla kunt adopteren. Natuurlijk kun je het asiel proberen. Soms worden er ook wel Vizsla’s ter adoptie aangeboden op Marktplaats. Er zijn echter ook een aantal websites die je verder kunnen helpen. Op www.ikzoekeenbaas.nl en www.verhuisdieren.nl staat een compleet overzicht van de Vizsla’s die ter adoptie aan worden geboden. Zie je een hond die jou wel bevalt? Dan kun je eens een kijkje gaan nemen en de hond gaan ontmoeten.

Let op: Het kopen of adopteren van een Vizsla (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hier moet je op letten wanneer je een hond wil adopteren

Als je naar het asiel gaat, hebben de medewerkers waarschijnlijk al een tijdje de hond meegemaakt en verzorgd. Hierdoor kunnen ze jou goed vertellen wat voor hond het ongeveer is en wat voor karakter hij heeft. Dit is belangrijk om te weten, want je wil natuurlijk wel een hond kopen die een beetje bij jou past.

Als je online op zoek gaat naar een hond, is het belangrijk dat je nooit blind op de beschrijving af gaat. Plan altijd een ontmoeting in met de hond voordat je hem mee naar huis neemt zodat je kunt kijken of er een klik is tussen jullie twee.

Je kunt een Vizsla ook adopteren via een stichting. Je moet dan bij het adopteren wel een contract ondertekenen voordat je de hond mee krijgt. De stichting wil namelijk dat je je aan een aantal regels houdt.

Dat is best logisch en deze zijn natuurlijk opgesteld om de hond te beschermen, maar lees het contract wel altijd goed door en teken nooit een contract waar je je niet goed bij voelt. Kijk eventueel ook naar de ervaringen van andere mensen die al met eerder met de stichting hebben gewerkt. Probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen over de stichting die niet van henzelf komt zodat je een duidelijk beeld krijgt.

Wees ook altijd eerlijk over jezelf tegen degene waar je de hond van overneemt. Zo kan namelijk een hond uit worden gezocht die zo goed mogelijk bij jou past. Wanneer je nog geen ervaring hebt met honden, kun je namelijk beter een rustigere hond nemen. Misschien is een hond wel weg gedaan omdat hij te druk was rondom jonge kinderen. Als jij een kinderwens hebt, is dat misschien niet de hond voor jou.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Vizsla

Overweeg je een Vizsla te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De voordelen van een Vizsla adopteren

Heb je nog nooit eerder een hond gehad? Dan is het misschien verstandig om te beginnen met een puppy. Een puppy is namelijk heel veel werk en niet altijd even makkelijk. Op deze manier kun je er dus achter komen of een hond wel echt iets voor jou is.

Wanneer je een hond adopteert is deze namelijk meestal al wat ouder en dan zit je dus minder lang aan de hond vast. Een hond die ter adoptie af wordt gestaan, heeft meestal al zijn chipregistratie gehad, wat jou weer wat kosten bespaart. Sowieso betaal je voor een oudere hond een stuk minder dan voor een puppy.

Bovendien is een geadopteerde hond vaak al helemaal opgevoed, getraind en afgericht. Dat scheelt jou ten eerst een hoop geld, want zo’n training kan veel geld kosten. Maar wat misschien nog wel fijner is, is dat het jou een hoop moeite, tijd en geduld scheelt. Het kan namelijk een flinke klus zijn om een puppy op te voeden.

Hij wil vooral op het begin nog niet altijd luisteren en er gebeuren vaak ongelukjes, wat erg frustrerend kan zijn. Bij een oudere hond is dit dus allemaal al voor jou gedaan en hoef je dit zelf niet meer te doen.

De nadelen van een Vizsla adopteren

Een nadeel van het adopteren van een hond is dat je niet altijd weet wat hij allemaal mee heeft gemaakt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een hond meteen van zijn vorige eigenaar overneemt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms is het namelijk onbekend en dan weet je dus ook niets over het beestje. Je weet niet waarom hij ter adoptie af is gestaan, je weet niet wat hij mee heeft gemaakt en je weet niet wat zijn karakter is.

Misschien heb je wel te maken met een hele agressieve hond of juist een hond die mishandeld is door zijn vorige eigenaar waardoor hij heel schuw en bang is. Een geadopteerde hond hoeft natuurlijk niet altijd iets te hebben, want hij kan ook gewoon ter adoptie af zijn gestaan omdat de baasjes er niet meer goed voor konden zorgen.

Het grootste nadeel van het adopteren is waarschijnlijk dat je je lieve hond niet mee hebt gemaakt als pup. Deze fase is namelijk extra leuk, omdat de Vizsla dan nog zo klein en schattig is. Bovendien betekent dit ook dat je minder lang van je hond kunt genieten, want gemiddeld worden deze honden tussen de twaalf en de vijftien jaar.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!