Home | Ultieme gids: een Vizsla kopen

Ultieme gids: een Vizsla kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Yes! Je hebt eindelijk besloten om een Vizsla te kopen! Dat is natuurlijk super leuk, maar nou kom je meteen bij de volgende uitdaging: namelijk hoe koop je nou eigenlijk een Vizsla? Er komt namelijk een heleboel bij kijken en je moet waarschijnlijk keuzes maken over dingen waar je van tevoren niet eens bij stil had gestaan.

Hier lees je alles waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een hond en waar je dit het beste kunt doen. Want wil je een puppy kopen, of kies je ervoor om een Vizsla te adopteren?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Vizsla nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Vizsla!

Vizsla adopteren

De meeste mensen kiezen voor een puppy, maar het is natuurlijk ook nog altijd een mogelijkheid om een Vizsla te adopteren. Hier doe je niet alleen jezelf een groot plezier mee, maar ook de hond natuurlijk! Mensen denken wel eens dat een hond ter adoptie af wordt gestaan omdat het geen fijne hond is, maar dat is helemaal niet waar.

Meestal ligt het zelfs aan het baasje. Je kunt zo’n volwassen hond vinden in een asiel, maar er zijn ook websites waarop Vizsla’s te koop staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.verhuisdieren.nl of www.ikzoekeenbaas.nl voor een compelet overzicht van de Vizsla die op dit moment ter adoptie aan worden geboden.

Het adopteren van een hond heeft voor- en nadelen. Het grootste nadeel is natuurlijk dat hij al wat ouder is en dat je daarom minder lang van je hond kan genieten. Bovendien is het heel leuk om je hond als puppy mee te maken. Maar dit kan ook juist zijn waar je naar op zoek bent. Als je nog nooit een hond hebt gehad, kun je misschien het beste beginnen met een volwassen hond.

Bovendien is deze al helemaal getraind en afgericht, waardoor jij dit niet meer hoeft te doen. Dit scheelt jou een hoop tijd, moeite en geld want het kan nogal een klus zijn om een hond goed op te voeden. Daarnaast is het adopteren van een hond vaak stukken goedkoper dan het kopen van een puppy, dus dat is helemaal fijn.

Een Vizsla pup kopen bij een fokker

Het is het beste om je Vizsla puppy te kopen bij een erkende fokker. Deze is aangesloten bij een rasvereniging. Hierdoor weet je zeker dat je te maken hebt met een goede fokker, want je mag niet zomaar lid zijn van zulke verenigingen. Een fokker doet het fokken vooral voor zijn hobby en omdat hij fan is van een bepaald ras, in dit geval dus de Vizsla.

Hij pluist alle stambomen na om er zeker van te zijn dat het nestje helemaal gezond is, hij laat zijn dieren checken bij de dierenarts, zorgt voor een gezondheidsverklaring en heeft een paspoort voor zijn honden.

Dit kost allemaal veel geld en daarnaast moet hij natuurlijk ook nog voor zijn honden zorgen. Zo moeten ze genoeg ruimte hebben, benches om in te slapen, veel speeltjes om mee te spelen en genoeg eten om gezond te blijven. Daarom betaal je bij een fokker vaak wel de hoofdprijs voor een hond. Het voordeel hiervan is wel dat je zeker weet dat je een gezonde pup koopt waar je heel erg lang plezier van zult hebben.

Let op: Het kopen of adopteren van een Vizsla (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Vizsla Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Vizsla pup kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een Vizsla te kopen via Marktplaats. Het aanbod is hier groot, waardoor je meestal al snel een pup in huis kunt halen. Ook kosten de honden via Marktplaats meestal wat minder geld. Wel moet je hier goed opletten, omdat er ook broodfokkers en handelaren actief zijn op Marktplaats.

Zij geven niks om de dieren en kunnen zelfs zieke honden verkopen zonder dat je het in de gaten hebt. Koop dus nooit zomaar een hond via Marktplaats. Gelukkig heeft Marktplaats het al een stuk moeilijker gemaakt voor de handelaren om zieke honden te verkopen omdat je niet meer op een anonieme wijze honden te koop aan kan bieden.

Zo weet je zeker dat je een goede fokker hebt

Ga altijd een gesprek aan met degene van wie je de hond koopt. Een goede fokker zal open zijn over zijn manier van werken, kan je alles vertellen over de honden en ook over de ouders van het nestje. Hij kan je alle papieren laten zien om te bewijzen dat zijn honden helemaal gezond zijn. Vertrouw je het niet?

Kijk dan verder naar een andere verkoper. De fokker zal waarschijnlijk ook vragen aan jou stellen, want hij wil ook zeker weten dat zijn hondjes wel op de juiste plek terechtkomen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Vizsla

Overweeg je een Vizsla te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Vizsla Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hier moet je rekening mee houden bij het kopen van een Vizsla

Veel mensen denken bij het kopen van een hond alleen maar aan de leuke dingen: samen knuffelen, altijd een maatje thuis hebben, lekker samen spelen of een flinke wandeling maken. Natuurlijk is het hebben van een hond ook heel leuk, maar er zitten ook mindere kanten aan. Zo kost het enorm veel geld.

Met alleen een hond kopen en wat spulletjes ben je niet meteen klaar. Je moet er natuurlijk de rest van je leven voor blijven zorgen. Dit houdt niet alleen in dat je de komende tien jaar hondenvoer moet kopen, maar je zult ook af en toe naar de dierenarts moeten en dat kan vrij prijzig zijn. Je moet dus ook financieel gezien klaar zijn voor een hond.

Ook zorgt een hond ervoor dat je niet zomaar lang weg kunt blijven van huis. Natuurlijk kun je een hond wel trainen om af en toe een paar uurtjes alleen thuis te zijn, maar langer kan hij niet alleen thuis blijven. Niet alleen kan hij zich dan eenzaam gaan voelen, maar hij moet natuurlijk ook uitgelaten worden.

Daarnaast kan hij zich erg gaan vervelen wanneer hij veel alleen is en dan kan hij dingen gaan slopen. Het is daarnaast belangrijk dat je elke dag even met hem gaat wandelen. Hier moet je dus ook wel tijd voor hebben. Als je een erg druk leven hebt en veel weg bent van huis, kun je je afvragen of het kopen van een hond wel de juiste keuze is voor jou.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Vizsla?

Bekijk dan het Vizsla Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Vizsla wilde weten in één compleet e-book!”

Vizsla Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Vizsla!

  • Wil je een Vizsla kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Vizsla zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Vizsla trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Vizsla de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Vizsla’s en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Vizsla Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Vizsla Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Vizsla Handboek interessant zal vinden.

Welkom Vizsla vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!